Българският спорт се нуждае от промяна

15:45, 24 мар 17 / Спорт 25 541 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Системата на спорта в България има нужда от промяна, която трябва да се случи като се заимства най-доброто от опита от миналото и за която трябва да работят всички държавни институции.

Около това мнение се обединиха участниците в Обществения дебат за развитието на спорта в България, който се проведе в Гранд хотел „София“ по инициатива на Експертния съвет, създаден от Министерството на младежта и спорта за осъществяване на държавната политика в областта на спорта.

 

В дискусиите участваха министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева, председателят на Експертния съвет проф. Цено Ценов, бившите министри на спорта проф. Свилен Нейков и Петър Стойчев, бившият шеф на ДАМС Симон Спасов, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, университетски преподаватели, бивши спортисти, треньори, ръководители и спортни деятели.

 

Повечето изказващи се обединиха около мнението, че функциониращата в момента система на спорта има сериозни проблеми, не е съвременна и трябва да се търсят пътища за развитието й.

Спортът има нужда от приемственост и последователност, има нужда от организираност, а не от хаос. Най-важното нещо е да решим какви са приоритетите ни в областта на спорта и в рамките на всеки един приоритет да определим конкретни действия, които могат да се случат в най-близко време и такива, които ще извървят дълъг път.

Основна задача в близко време е да се направи сериозен анализ на системата и на тази база да се положат основите на една нова система и да се очертае това, което предстои да бъде реализирано“, коментира професор Дашева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама