Вели Чаушев представя книгата си „Видения в небесния театър“

17:08, 24 мар 17 / Култура 25 627 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Актьорът от Сатиричния театър „Алеко Константинов“ Вели Чаушев ще представи книгата си „Видения в небесния театър“. Събитието ще се състои на 29 март от 18:00 часа на камерната сцена театъра, съобщават организаторите.

„Аз свойте другари извиквам от мъртвите

и с тях се разхождам по тихите улици“

Тepr стихfle на поета Александър Геров служи като мото на книгата, в която актьорът разказва спомените си за незабравимите си колеги: Георги Калоянчев, Лео Конфорти, Константин Кисимов, Георги Парцалев, Константин Коцев, Григор Вачков, Апостол Карамитев, Невена Коканова и още много други, които днес играят в Небесния театър.

Авторът нарича тези мисловни завръщания към миналото „дреболии, които са изпадали от официалните портрети - като мазилката, която е оронена от пирончетата, когато са ги окачвали“.

Снимки: Сатиричен театър „Алеко Константинов“

„Огледалата в гримьорните още помнят лицата им. В гардеробите ризите им помнят изхвръкващите им сърца преди премиера. Стените са напоени с техните гласове“ – пише Вели Чаушев и допълва:

„Струва ми се, че такъв възторг и любов към живота и театъра, които носеха и изповядваха, отиват в небитието. От тях има на какво да се възхитим и приятелски да се усмихнем.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама