ЦИК отказа да свали имунитета на Николай-Емил Шопов

15:56, 25 мар 17 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Централната избирателна комисия отказа да свали имунитета на кандидата за депутат Николай - Емил Шопов. Това съобщи БГНЕС.

При проведеното гласуване не е било постигнато необходимото мнозинство от 2/3 от присъстващите членове за приемане на решение, съобщават от ЦИК. В хода на разискванията са постъпили становища, че предложението на главния прокурор е немотивирано, добавят още от ЦИК. Решението може да бъде обжалвано пред ВАС в тридневен срок.

По-късно кандидат депутатът сам депозира в ЦИК отказ от имунитета си. Николай-Емил Шопов е на 14-о място в листата на 25. МИР-София на "Движение Да България" , съобщиха от партийния пресцентър.

БГНЕС припомня, че Искането до ЦИК беше отправено от главния прокурор Сотир Цацаров, заради разследване на пътен инцидент, предизвикан от Шопов преди три дни. Искането на главния прокурор се основава на доказателства, събрани в хода на разследване, наблюдавано от Софийска градска прокуратура (СГП).

На 23.03.2017 г., около 15.40 ч. на бул. „Черни връх“ в град София е възникнало пътно-транспортно произшествие между лек автомобил марка „Рено-Клио“ и мотоциклет марка „Хонда“, при което мотоциклетът се е ударил в лекия автомобил. Мотоциклетът не е бил регистриран по надлежния ред, не са били издадени и поставени регистрационни табели и е бил управляван от Николай - Емил Шопов. На пристигналите на място полицейски служители Шопов е представил свидетелство за управление на моторно превозно средство, издадено от САЩ. Николай – Емил Шопов е бил отведен в полицията, където е задържан за срок до 24 часа по реда на ЗМВР. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама