Карадайъ: ДПС се надява ГЕРБ да са си взели поука от двата недовършени мандата

23:33, 26 мар 17 / Политика 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ДПС винаги е защитавала и ще защитава независимостта на българската политическа система и участниците в нея. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на първия за партията брифинг след приключване на изборния ден в отговор на въпрос на медия, съобщи БГНЕС.

Бихме искали да поздравим ГЕРБ и БСП за постигнатия резултат, но и всички българки граждани, които участваха в тези избори, както и онези, които искаха да участват, но не успяха, за съжаление, каза Карадайъ в началото на своето изявление. Бихме искали да поздравим и структурите на ДПС в цялата страна, които изнесоха една нелека битка, но резултатът е ясен. Благодарим и на избирателите, които ни подкрепиха. Искаме да ги уверим, че техният глас не е отишъл напразно, подчерта Карадайъ.

Бъдещите формули към настоящия момент е рано да бъдат коментирани, но явно ГЕРБ ще е първата политическа сила и тя първа ще получи мандат за съставяне на третия си кабинет, продължи лидерът на партията. От ДПС се надяваме ГЕРБ да са си взели поука от двата недовършени мандата. Според нас проблемът е във формулата за съставяне на мнозинствата в НС. Сега бихме потвърдили убеждението си в България да има стабилност и сигурност, поясни Карадайъ. За да има сигурност ние сме задали формулата, а тя е ценностно мнозинство на база сходства в програми, уточни той.

Засега коментираме само прогнозни данни и бихме направили по-точни анализи, когато има факти, посочи лидерът на ДПС.

Нашата битка беше в една конкурентна среда с всички участници в тези избори. Да, има една особеност - вие ги наричате обединени патриоти, техните действия ги видяхме през вашите камери. И точно поради тези техни действия Съветът на Европа ги нарича фашисти, категоричен бе той. За ДОСТ - институциите ни си играеха на криеница и властта в някаква форма им помагаше, отговори Карадайъ на друг въпрос на медия сред краткото си изявление. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама