Чувалите с бюлетини пристигат в „Арена Армеец” и „Универсиада”

00:17, 27 мар 17 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председатели и членове на секционните избирателни комисии доставят бюлетините в столичната зала „Арена Армеец”, предава БГНЕС.

В спортната зала се приемат протоколите от 24 и 25 РИК. В същото време в друга спортна зала – в зала „Универсиада” продължават да пристигат протоколите от РИК 23.

Членовете на РИК носят бюлетините предимно в големи бели чували. Районът около „Арена Армеец” е силно охраняван. Граждани и превозни средства не се пропускат близо и зад поставените ограждения.

Процесът по предаването на протоколите протича нормално, към 23.30 часа няма струпване на опашки и напрежение.

Изборните книжа ще се обработват цяла нощ.

Последната официално съобщена от ЦИК избирателна активност бе към 17 часа – 42.74% или 2 910 654 гласували българи.

По информация на МВР към 22 часа изборният процес във всички избирателни секции на територията на СДВР и областните дирекции на МВР е приключил. Няма данни за възникнали проблеми и инциденти. Изборният ден завършил в спокойна обстановка.

На откритата линия в Ситуационния център на МВР са получени 83 сигнала, от които 21 са съотносими към дейността на МВР. За сигналите са изготвени телеграми и са изпратени за проверка на компетентните структури.

Между 18 и 19.30 часа в звената на Дирекция „Български документ за самоличност“ са издадени общо 45 удостоверения при изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност /лична карта или личен зелен паспорт и липса на възможност да бъде издадена нова лична карта от СДВР и ОДМВР. Общо издадените удостоверения са 508, а от началото на изборния процес – 1287.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама