Парламентът подготвя пултовете за гласуване за новите избраници

12:40, 27 мар 17 / Политика 25 731 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Още в първия ден след изборите за парламент от администрацията на Народното събрание засилват подготовката за провеждане на заседанията на новоизбрания състав от народни представители. 

Парламентът ще проведе в бързи срокове обявената още в началото на месеца и на два пъти отлагана обществена поръчка за извънгаранционна поддръжка на компютризираната система за гласуване с използване на биометрични показатели, показа справка на Topnovini.bg в регистъра на обществените поръчки. 
 
Срокът за изпълнение на поръчката е 12 месеца, а стойността й - 60 000 лева без ДДС.  Офертите се събират до 30 март и ще бъдат отворени в сградата на Народното събрание на следващия ден от 10.00 часа. 
 
Системата за гласуване в парламента включва 270 пулта за гласуване с биметричен датчик, 17 комутатора, два сървъра и друга техника.
 
Системата за гласуване бе въведена в парламента през септември 2008 г. от фирма "Контракс",  а след година беше надградена с биометрични показатели, за да има пълна идентификация на всеки народен представител при гласуване. От началото на 2010 г. гласуването е с пръстов отпечатък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама