В края на месец май стартира мащабна реконструкция на площад "България" пред НДК

15:49, 27 мар 17 25 517 Шрифт:
Автор:

След 2 месеца започва дълго отлаганият мащабен ремонт на площад  „България“, пред Националния дворец на културата в София, съобщиха от Столична община.

Ремонтът на парковото пространство пред НДК ще обхване реконструкцията на площада, който се намира пред сградата на двореца и обхваща 12 500 кв.м площ. 

Архитектурният проект за грандиозната реконструкция е подготвен от столичното бюро "Ателие Серафимов архитекти", а самият ремонт ще бъде осъществен от фирма "Джи Пи Груп", които спечелиха обществена поръчка за проекта.

Предвидената сума за този ремонт, която ще отдели от бюджета си Столична община, е в размер на 5 млн. лв.

Проектът ще запази съществуващия архитектурен облик на площада, като предлага минимална намеса в средата и подменя остарели архитектурни елементи от площад “България“.

Нов детайл е пешеходният пасаж, който ще бъде оформен около отвора над фонтана в подлеза, като целта е да се увеличат и обогатят гледните точки към сградата на НДК. Минувачите за първи път ще имат възможност за директен централен поглед към двореца. Над фонтана ще бъде монтиран и нов парапет с оригинален дизайн и декоративно осветление. Проектирани са и специални тактилни ивици, които да подпомагат придвижването на незрящи в площадното пространство.

Ремонтните дейности на площад  "България" се предвижда да стартират в периода май-юни 2017 г. и да приключат до септември-октомври  2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама