Сбогуваме се с Иван Абаджиев на 30 март

09:24, 28 мар 17 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската общественост ще отдаде последна почит на големия треньор Иван Абаджиев в четвъртък, 30 март. Поклонението ще започне в 10,30 часа във входната зала на националния стадион „Васил Левски”, съобщиха от Министерството на спорта.

Иван Абаджиев напусна този свят на 85-годишна възраст. Смъртта го застигна в Германия, където бе на лечение. България се събуди с тъжната вест за загубата на Старшията на 25 март. 

В този тежък за семейството му момент Министерството на младежта и спорта оказва съдействие и подкрепа за достойното изпращане на най-добрия треньор у нас за изминалия век.

Под ръководството на Иван Абаджиев се изявиха десетки шампиони, които спечелиха над 100 медала от олимпиади, световни и европейски първенства и подобриха над 450 пъти световните рекорди.  

В продължение на десетилетия България беше първа световна сила във вдигането на тежести. Неговият огромен принос към спортната слава на родината бе увенчан с най-високото държавно отличие орден „Стара планина” І степен и с титлата Доктор хонорис кауза на Националната спортна академия. 

Поклон пред паметта му!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама