Чистка в ИАРА – уволняват няколко служители накуп

14:14, 28 мар 17 25 1025 Шрифт:
Автор:

Няколко служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), чиято централа е в Бургас, са получили заповед за освобождаване. Това съобщи за Topnovini.bg единият от тях – началникът на отдел „Рибарство и контрол – Черно море” Николай Иванов.

В петък на него му е връчена заповедта, която той е отказал да подпише. Мотивите за освобождаването му, които били посочени в документа, са, че не отговаря на условията за заемане на тази длъжност. Заповедта е подписа от новия шеф на агенцията Галин Николов.

Иванов заяви, че е изненадан от това решение, тъй като по думите му е нямал никакви конфликти нито с рибарите в област Бургас, нито с директора Галин Николов, който даже го е защитавал заедно с министъра на земеделието пред протестиращите рибари от Варна преди около месец. Преди седмица Иванов даже бил повишен в ранг заради висока оценка за неговата работа през миналата година.

Николай Иванов е категоричен, че ще търси правата си по съдебен път. „От две години съм на тази длъжност. Мисля, че съм се справял добре на този пост“, заяви той.

По думите му заповеди за освобождаване са получили и главният секретар на агенцията и служител от правния отдел.

От Topnovini.bg потърсихме за коментар изпълнителния директор на ИАРА Галин Николов, но той не отговаря на телефона си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама