Константин Проданов: Внасяме сигнал за ДОСТ

14:23, 28 мар 17 / Политика 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Подготвили сме и днес ще подадем сигнал до главния прокурор и до ДАНС, с който ги призоваваме да се сезират и да разгледат казуса за противоконституционността на ДОСТ и главният прокурор да сезира Конституционния съд, ако всички факти се докажат. Това каза лидерът на АБВ Константин Проданов, предаде БГНЕС.

„Това за нас е особено важен проблем, понеже ДОСТ не минаха буквално за една бройка, но при едни следващи избори, които за мен са много вероятни, напълно възможно е този пропуск от тяхна страна да бъде поправен и да имаме партия на ръчно управление от г-н Ердоган в българския парламент“ , заяви Проданов. За тях тази опасност трябва да бъде прекратена. „Има и законодателни промени, които трябва да бъдат взети, но на първо място трябва да се разследва дейността на ДОСТ, да се отмени регистрацията и да бъде обявена за противоконституционна, ако това се докаже“, подчерта той.

„Наглостта им няма граници“, така Проданов коментира искането на ДОСТ за касиране на изборите.

Резултатът от изборите на коалицията "АБВ-Движение 21" е далеч под потенциала и на двете формации. Анализът защо се случи така те правят в момента. Проданов посочи няколко основни причини за това от негова гледна точка. Сред тях е и това, че основното в кампанията е бил дебатът за това дали ще има дебат, идеен сблъсък нямало.

„Когато няма идеология печели технологията и ГЕРБ показаха това, те владеят тази технология до съвършенство“, добави още Проданов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама