Близо 3000 нарушения установиха пътни полицаи при спецакцията на TISPOL

14:30, 28 мар 17 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

2806 нарушения са установени при специализираната операция, организирана от TISPOL. Това съобщават от пресцентъра на МВР. Акцията се проведе от 13 до 19 март на територията на всички страни-членки на европейската мрежа на службите на пътна полиция. Проверките са били за използването на обезопасителни колани от пътниците и водачите на моторни превозни средства, както и на обезопасителни системи за превозването на деца. Полицаите следяха и за ползването на  каски от водачите на мотоциклети, както и на техните спътници. 

В хода й са проверени общо 20 452 моторни превозни средства на територията на страната. От констатираните 2806 нарушения, 404 от тях са за неизползване на колан от пътуващи на предната или задна седалка на колите, а други 44 -за превозвани деца без обезопасителни столчета.   

При 281 проверки  на мотористи и техни спътници, са установени 91 случая, в които те не са ползвали обезопасителни каски.

Проведената операция показва намаление на нарушенията за неизползване на обезопасителните системи  от пътниците и шофьорите. Същевременно процентно се запазват нарушенията при неизползването на детски столчета, а при мотористите се забелязва увеличение на  броя на случаите на неизползване на обезопасителните средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама