Оборудване за близо 5 млн. лева ще наблюдава границата ни със Сърбия

14:39, 28 мар 17 / Политика 25 829 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Автоматизирана система за наблюдение на българо-сръбската граница ще бъде изградена в Драгоман. Главна дирекция "Гранична полиция" е обявила обществена поръчка за изграждането й, показа справка на Topnovini.bg в регистъра на обществените поръчки. 

Това е зоната по западната ни граница, върху която има най-силен натиск за нелегално излизане на бежанци от страната. Такава е и целта на системата за наблюдение, която ще се изгражда - да се противодейства на все по-нарастващия миграционен поток на изход.

Затова и обществената поръчка е обявена като ускорена процедура, за да може в най-кратък срок да бъде избран изпълнител. Освен това, срокът за усвояване на отпуснатите средства по грантовото споразумение е кратък  - до 31.01.2018 г., тоест включва зимния сезон, който е неподходящ за работа на открито. 

Поръчката включва доставката на оборудване, инсталиране и интегриране на доставеното оборудване, изграждане на шест стационарни постове за наблюдение, локален координационен център в Брегово, обособяване на Регионален координационен център в Драгоман, интегриране на локалния център Калотина към регионалния в Драгоман и разширяване възможностите на Националния координационен център в София. В обхвата на доставката влиза и гаранционна поддръжка и обучение на служители.

Доставчик, който предложи разстояние в километри за разпознаване на целта като човек с охлаждаема термовизионна камера, кактоп и с неохлаждаема термовизионна камера, ще получи тежест на оценката на офертата си от 60%, се посочва в обявата. 

Стойността на обществената поръчка е 4 885 500 лева без ДДС. Средствата са осигурени по грантово споразумение НОМЕ/2016/ISFB/AG/EMAS/0046FB/AG/EMAS/0046 "Укрепване капацитета свързан с миграционния натиск на външните граници на Р България", Фонд "Вътрешна сигурност".  

Мястото за изпълнение е на българска територия в зоната на отговорност на Регионална дирекция “Гранична полиция” (РДГП) Драгоман. 

Оферти се събират до 19 април т.г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама