Цветанов в Малта за конференция за миграцията и трансатлантическото сътрудничество

17:37, 28 мар 17 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Събитието ще се проведе в периода от 27 до 30 март 2017 година в Малта, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Форумът се организира от Вилфред Мартенс център. Конференцията се провежда в рамките на Конгреса на Европейската народна партия в Малта. В рамките на конференцията ще бъдат обсъдени отношенията между Европа и Америка в контекста на „Брекзит“ и сътрудничеството с новата администрация на президента на САЩ Доналд Тръмп. В панела ще участват председателят на ЕНП Джоузеф Дол и Дейвид Макалистър, председател на Комисията по външни работи, предаде БГНЕС.

Вторият панел от форума ще бъде посветен на разглеждане на подходите на ЕС и САЩ към миграцията и интеграцията. В обсъждането ще участва Пауло Ранхел, заместник-председател на Групата на ЕНП, отговарящ за мозъчния тръст на Европейска мрежа за идеи (EIN).

В третия панел от конференцията ще се обсъдят отношенията между ЕС, САЩ и Русия и необходимите условия за консенсус между държавите. В дискусията ще участва Роланд Фройденстайн, директор по политиките на „Мартенс Център“ и Владимир Милов, член-основател на руската партия „Демократичен избор“, директор на Независимия институт за енергийна политика и бивш заместник-министър на енергетиката на Русия.

В четвъртия панел на трансатлантическата конференция ще се разискват мерки за борба с популизма в световен мащаб и други предизвикателства пред демокрацията. На обсъждането ще присъстват Кристиян Кремер, заместник-генерален секретар на ЕНП, Джеф Дейвис – бивш конгресмен от щата Кентъки, САЩ и председателят на Института на Конгреса на САЩ Марк Странд.

В конгреса ще участват още председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, бившият министър на отбраната на Австрия и почетен президент на Политическата академия на Австрийската народна партия Вернер Фаслабенд и други изявени политици от САЩ и Европа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама