Шофьори масово карат в бус лентата на "Цариградско шосе"

11:38, 29 мар 17 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Видео на стотиците нарушители на бус лентата на бул. "Цариградско шосе" в София разпространи неправителствената организация "Спаси София". От него се вижда, че само за 1 час 496 шофьори са в нарушение, а близо 25 000 лева са пропуснатите и несъбрани глоби. 

Според организацията спазването на реда и правилата е много назад в приоритетите на Столичната община и КАТ. "Спаси София" се обръща към институциите с въпроса докога ще се търпи подобно безобразие, припомняйки оправданията, че няма пари за нови трафик камери, а същевременно се губят хиляди левове от несъбрани глоби.

“Влезте най-сетне в ролята си на гарант за реда и се погрижете градският транспорт да разполага със своите ленти, а трафикът да не бъде така хаотичен. Длъжни сте да го направите сега”, настояват от организацията.

От там припомнят, че преди повече от година наредбата на МРРБ, която регулира създаването на BUS ленти беше променена, за да се улесни тяхното обособяване, но от тогава въпреки острата нужда, Столична община не е направила почти нищо. 

“Единственият експеримент, който се случи е BUS лента по бул. "Ал. Малинов" в ж.к. Младост, която беше лошо проектирана и означена, а никой не осъществява контрол за спазването ѝ. В резултат, експериментът беше провал, а обществото беше настроено срещу мерките за приоритизация на градския транспорт. Грешка, която ще струва скъпо на общината”, заявяват още от "Спаси София" и призовават всички шофьори да спазват правилата за движение, защото движейки се в BUS лента, забавят придвижването на хиляди пътници на градския транспорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама