При спецоперация хванаха издирван от години убиец (Обновена)

12:46, 29 мар 17 25 742 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В хода на специализирана операция, проведена  от служители на сектор „Издирване“  в ГД „Национална полиция“,  е  задържан Ж.Г. на 36 години, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Той бил обявен за общодържавно и международно издирване с влязла в сила присъда от 2015 г. за убийство. Мъжът е задържан вчера в село Герман и ще бъде приведен за изтърпяване на присъдата, произнесена по дело по случай от 2010 г. в София.

Оказа се, задържаният е 36-годишният Живко Грозданов. Той е в неизвестност от 16 август 2015 г., когато Върховният касационен съд (ВКС) потвърди 17-годишната му присъда. В последствие Грозданов беше обявен за общодържавно и международно издирване. 

Мъжът е осъден за убийството на баща си - бизнесмена Николай Грозданов. Двамата имали финансов спор. Бащата бе открит мъртъв с 18 прободни рани от нож в апартамента си в столичния квартал „Ботунец” през 2010 г.

В хода на разследването стана ясно, че синът е поръчал на охранителя си Кирил Низамов да убие баща му. Бодигардът причакал Грозданов в апартамента му и го е убил с 32-сантиметров нож.

Низамов получи 18-годишна присъда като физически убиец, а синът Живко Грозданов бе осъден на 17 години за това, че е поръчал убийството.

Сега 36-годишният Живко Грозданов ще бъде приведен в затвора, за да изтърпи наказанието си. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама