КЗК обяви за незаконна обществена поръчка на кмета на "Лозенец"

13:42, 29 мар 17 25 707 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Комисията за защита на конкуренцията обяви за незаконна проведената от кмета на район "Лозенец" обществена поръчка за корекция на коритото на река Драгалевска, показа справка на Topnovini.bg в решенията на антимонополния регулатор.  

Процедурата е върната на етапа разглеждане на техническите оферти на фирмите. Повод за производството в КЗК е жалбата на един от участниците - фирма "Щрабаг.   

Строителната компания твърди, че избраната за изпълнител фирма "Валмекс" не отговаря на минималните изисквания за участие в процедурата, защото няма опит в подобна дейност, както и експертен персонал и техника.  

Обществената поръчка е обявена през лятото на 2016 г. и за участие в нея са постъпили 18 оферти, сред които "Водстрой 98", "ПСТ Груп", "Щрабаг", "Инфракънстракшън“, "Валмекс", "Трейс Груп Холд“ и други. 

Строежът обхваща некоригиран участък от коритото на река Драгалевска от ул. „Сребърна” до нова улица в м. "Хладилника Витоша”. Дължината на корекцията 180 м.  

Прогнозната стойност е 1650 000 лева без ДДС. Спечелилата "Валмекс" е предложила цена от 1 299 921, 68 лева.

Освен, че връща процедурата, КЗК възлага на кмета на „Лозенец“ Любомир Дреков да плати направените от подателя на жалбата "Щрабаг“ разноски по производството в регулатора в размер на 3700 лева. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама