МТСП организира Европейски форум по социално предприемачество

20:53, 29 мар 17 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на труда и социалната политика организира за шеста поредна година Европейски форум по социално предприемачество, съобщава БГНЕС.

Събитието ще се проведе от 30 март до 2 април в палата 6 на Международния панаир в Пловдив. Министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев ще участва в официалното откриване на форума утре от 11 часа, съобщиха от МТСП.

Съорганизатори на събитието са Европейската комисия, Европейския икономически и социален комитет, Европейската конфедерация на производствените кооперации и социални предприятия, Националният съюз на трудово-производителните кооперации и осем неправителствени организации. Във форума ще вземат участие над 100 социални предприятия от над 16 страни, а в програмата е включено провеждането на Европейска конференция на тема "Развитие на социалното предприемачество - възможности за достъп до пазара на труда" и кръгли маси по актуални въпроси за социалната икономика. Ще се проведе и дискусия за съвременния стандарт за измерване на социалното въздействие на социалното предприемачество.

Форумът предоставя възможност социални предприемачи от страната и чужбина, политици, представители от всички заинтересовани страни да споделят постиженията и добрите практики, да обменят опит и създадат мрежи от съмишленици, да обсъдят политиката и насоките на развитие на социалната икономика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама