Столичните общинари ще заседават на 6 април

11:09, 30 мар 17 25 777 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

След извънредната си ваканция заради изборите за парламент, столичните общински съветници ще се съберат за първото си заседание на 6 април, съобщиха от СОС. Дневният ред на сесията включва 65 точки и две питания. 

На заседанието ще бъде гласувано решение за рефендума в столичния квартал "Младост". Вчера той беше във фокуса на пет общински и искането на инициативния комитет "За Зелен Младост" беше отхвърлено с мнозинство като незаконосъобразно. Идеята за допитване срещу застрояването не получи подкрепата и на гилдиите на архитекти и строители. 

Главният архитект на София Здравко Здравков ще представи за одобрение на окончателния проект на План за развитие на Столична община за периода 2014 – 2020 г., 

Съветниците ще обсъдят и преместването на каменния Оброчен кръст в храм „Св.вмч. Мина“ (до хотел "Маринела") в кв. „Лозенец“

Ще бъдат гласувани и правилата за допълнителните занимания в общинските детски градини на територията на Столична община, както и правилата за извънкласни дейности в общинските училища. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама