Повдигнаха обвинение на двете лица, нанесли побой на мъж в автобус в столицата

14:54, 30 мар 17 25 628 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокуратурата привлече като обвиняеми Цветелин Бонджов и непълнолетния К. М., които на 28.03.2017 г., след възникнало пререкание с пътниците в автобус № 82, движещ се по ул. „Адам Мицкевич“ в ж.к. „Люлин“ в гр. София, при слизане от превозното средство на спирка „Орион“, нанесли на пострадалия И.Н. множество удари в тялото и главата му. Това информира БГНЕС.

Голяма част от тези удари били нанесени с крака – по главата на Н., съобщиха от прокуратурата.

Действията на двамата били възприети от множество граждани, като за инцидента незабавно били сигнализирани органите на 09 РУ СДВР. Служителите на реда задържали Бонджов и К.М, а по случая било образувано досъдебно производство. Впоследствие им е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 128, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК (за което се предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години). Според заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза, нараняванията покриват признаците на нанесена тежка телесна повреда на пострадалия, изразяваща се в постоянно общо разстройство на здравето, с опасност за живота.

Предвид изключително високата обществена опасност на извършеното от тях деяние, прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемите до 01.04.2017 г., когато те ще бъдат конвоирани в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за тяхното по-нататъшно задържане под стража.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама