Министърът на младежта и спорта е гостува на футболен отбор от Ботевград

10:58, 02 апр 17 25 573 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на младежта и спорта Милена Дашева е посетила Благоевград по покана на местния футболен клуб Балкан 1929. Това съобщават от пресцентъра на ведомството. Оттам съобщават още ,че Дашева се запознала с футболната инфраструктура на клуба и с проблемите пред развитието на този спорт в града. Заедно с кмета Иван Гавалюгов, с президента на ФК Балкан 1929 Иван Редовски и с члена на ръководството на клуба Олимпи Кътев тя е разгледала помощното игрище и официалния стадион "Христо Ботев" и е присъствала на част от тренировката на подрастващите от детско-юношеската школа на Балкан.

Дашева е обсъдила и проблемите със собствеността на стадион „Христо Ботев“ и е обеща да съдейства за решаването им. Тя се е информирала и за състоянието на спорта в общината, за работата на клубовете и за средствата, които се отделят за развитието им.

От ведомството припомнят, че пътят на министър Дашева към елитния спорт тръгва именно от Ботевград, където тя завършва гимназия и тренира баскетбол в Балкан при треньорите Ани Рудева и Иван Колев.

Съветникът на министъра на младежта и спорта Емил Костадинов също е бил запознат със състоянието на футбола в Ботевград и е присъствал на срещата между Балкан 1929 и Хебър (Пазарджик) от югозападната „В“ група.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама