Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов се изповядват пред публиката на театър „Азарян“

17:17, 03 апр 17 / Култура 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ужасно смешна, малко тъжна и страшна, но покъртителна” – така драматургът Яна Борисова описва пиесата си „За теб“, която зрителите ще могат да видят на сцената на театър „Азарян“ на 7 април от 19:30 часа. В нея зрителите ще станат свидетели на впечатляващата игра на Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов, съобщават от пресцентъра на театър „Азарян“.

Спектаклите на Яна Борисова показват, че да говориш за чувствата си не е срамно, дори напротив – споделянето е двигателят на всяко събитие, а понякога е по-важно и от самото него. „За теб” е пример за това, защото се случва между приятели, казват още от театъра и допълват:

Яна пише ролите специално за Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов, като неусетно събира парчета от живота им и ги подрежда в пъзел от реални преживявания, изказани думи и доверени тайни.“

А сюжетът звучи така:
„Между тъмното и страшното посред нощ, двамата братя Емил и Виктор успяват да изрекат онези неща, които всички ние някога сме искали да кажем на близките си, но сме премълчавали от липса на смелост или на точните думи. Изплашени от едно нещастие, влюбени в едно и също момиче и изгубили смисъла на живеенето, братята се преоткриват един друг, преминавайки през емоционални тресавища и океани.“

Какво се случва между тях след тази преломна вечер на болезнена откровеност и можем ли всички ние да се справим с истината, когато я чуем от устата на хората, които обичаме най-много, предстои да разберем след края на „За теб“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама