Пияни и дрогирани шофьори продължават да карат в Софийско

09:43, 04 апр 17 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредните дрогирани и пияни шофьори заловиха пътните полицаи в Софийско. Този път четирима да карат в пияно състояние и още трима, под въздействието на наркотици, са задържани през почивните дни на територията на областта, съобщиха от Областна дирекция на МВР - София. 
 
Около 0.40 часа на 1 април, в курорта Боровец, служители на РУ- Самоков извършили проверка на товарен автомобил „Мицубиши Паджеро“. 20- годишният самоковец К.Б. бил тестван за употреба на наркотични и упойващи вещества и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел наличие на тетрахидроканабинол.
 
 Шофьор под въздействието на наркотици самоковските полицаи задържали и в късните часове на съботния ден. Около 23 часа, на бул. „Македония“, автопатрул извършил проверка на лек автомобил „Ауди А3“, управляван от И.П. от Дупница. 19- годишният водач е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, след като при извършения му тест с техническо средство станало ясно, че управлява след употреба на марихуана.
 
 Трети водач, шофиращ след употреба на наркотици, попаднал в ареста на РУ- Самоков в неделната вечер. Около 21.30 часа, на ул. „Ген. Михайлов“, униформените проверили лек автомобил „Ауди Q7“. Задържан е водачът Н.Н./24г./ от Самоков, който бил тестван с драг чек, отчел наличие на тетрахидроканабинол и амфетамин в обраната слюнка.
 
Минути след полунощ срещу понеделник самоковските полицаи задържали и шофьор в пияно състояние. Водачът на лек автомобил „Опел Зафира“ А.К./31г./ от Самоков е задържан за срок до 24 часа, след като дрегерът отчел, че шофира с 1.66 промила алкохол. Срещу  първите трима нарушители са започнати бързи производства, а срещу четвъртия- незабавно производство.
 
Около 23.15 часа на 1 април, на бул. „Ломско шосе“, служители на РУ- Костинброд спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес“. Водачът Т.Т./30г./ от София бил тестван за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел 2.53 промила в издишания от него въздух. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа.
 
Нарушител на пътя костинбродските полицаи установили и на следващия ден. На изхода на града униформените спрели за проверка мотопед „Пежо“, управляван от К.К./32г./ и установили, че моторът не е регистриран по надлежния ред. 
 
На 2 април около 4.50 часа служители на РУ- Правец извършили проверка на лек автомобил „Мицубиши Колт“, при която тествали 20- годишната водачка с дрегер. След като апаратът отчел 1.39 промила алкохол, В.В. от Ботевград е задържана с полицейска заповед за срок до 24 часа. 
 
Около 17.05 часа на 2 април, в с. Владо Тричков, служители на РУ- Своге извършили проверка на лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от К.К. от същото село. 43- годишният мъж бил изпробван с дрегер и задържан, след като уредът отчел 1.37 промила.
 
И срещу четиримата е образувано бързо производство за извършено престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама