И главният секретар на Агенцията по вписванията уволнен, бил назначен в нарушение на закона

07:36, 05 апр 17 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инспекторатът към Министерство на правосъдието е установил нарушения при провеждането на конкурс за главен секретар на Агенцията по вписванията, който е бил проведен преди две години. Последиците – уволнен е главният секретар на агенцията – Надя Георгиева, който се явява най-висшия кадър в администрацията на държавната институция, предаде БГНЕС.

Въпреки, че е била запозната с нарушенията за назначаване на “калинки” в повереното й ведомство, постът си засега запазва изпълнителната директорка на Агенцията по вписванията Елена Маркова.

Проверката на Инспектората на Министерство на правосъдието установила, че през юни месец 2015 г. главната секретарка на Агенция по вписванията Надя Георгиева е “спечелила” нагласен конкурс. На два етапа, първо чрез смяна на Устройствения правилник на Агенцията по вписвания, прокарана от тогавашния правосъден министър Христо Иванов, а по-късно и чрез промяна в минималните изисквания за заемане на длъжността, на Георгиева е осигурена възможността да “спечели” позицията на главен секретар в държавната агенция.

Заради нарушенията, Георгиева е била освободена едва в началото на тази седмица, а към момента Агенцията по вписвания е без главен секретар. Изненадващо, за момента служебният министър на правосъдието Мария Павлова не е предприела мерки за освобождаването на ръководителя на подопечното й ведомство – Елена Маркова, която е била в течение на нагласения конкурс за главен секретар на АВ. Назначаването на Георгиева, а преди това и на Маркова в Агенцията по вписвания са били от квотата на реформаторите в кабинета “Борисов 2”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама