Арх. Здравков: Кутии от банани и чергила нямат място на "Славейков"

09:26, 05 апр 17 25 214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кутиите от банани и чергилата няма как да останат на площад „Славейков”. Визията на площада ще бъде променена. Временно тези павилиони за книги ще бъдат разположени в градинката пред хотел "Рила”. Това заяви главният архитект на София  Здравко Здравков по бТВ. 

След реконструкцията на площада ще бъде намерено място за и книжния пазар, но с изцяло нова визия, която да отговаря на новия проект и променената среда. 

„Сега той не отговаря. Моето лично мнение е, че кутии от банани, европалета и навеси са недопустими в центъра на София”, допълни Здравков и  обясни, че ремонтът ще бъде направен на няколко етапа. 

Той ще започне от ул. „Алабин” до ул. „Солунска”. След това ще продължи от „Солунска” до „Раковски”, а от нея - до бул. „Васил Левски” и след това до „Канала”. Строителството ще започне в средата на тази година.  

Проектът предвижда и възстановяване на злополучния фонтан на площада, в който загина човек, уточни главният архитект. Здравков беше категоричен, че няма да се изграждат пилони пред храм-паметника  „Ал. Невски”.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама