Отново хванаха пияни и без книжки зад волана в Софийско

09:30, 05 апр 17 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тенденцията все повече шофьори да карат пияни и без книжка, за съжаление, се запазва. Преди два дена, служители на РУ- Самоков спрели лек автомобил „Фолксваген Поло“. При извършена проверка за алкохол на 43- годишен водител от същия град дрегерът отчел, че той е шофирал с 1.98 промила. Впоследствие той е бил задържан. Срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление.

На 3 април, около 19.25 часа, на главен път 1-6 в посока София, служители на РУ- Пирдоп спрели за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от немски гражданин. Водачът бил тестван с дрегер, който отчел 1.46 промила алкохол в издишания от него въздух. Съставен му е акт и е взета кръвна проба за химически анализ. Нарушителят е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление. 

Полицията хвана и двама столичани, които са карали автомобилите си без книжка.

В РУ- Сливница е образувано бързо производство срещу С.Д./25г./ за това, че е управлявал лек автомобил "без СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние, с влязло в сила наказателно постановление". След проведено бързо разследване той е привлечен в качеството на обвиняем за  престъпление, като него го застрашава наказание "лишаване от свобода от 1 до 3 години". Делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за предаване на съд.

В качеството на обвиняем за аналогично престъпление е привлечен и съгражданинът му И.С./57г./. В РУ- Етрополе е образувано срещу него досъдебно производство за управление на лек автомобил „Рено Клио“, защото и той е карал необезпокоявано с отнета книжка наскоро книжка. Него също го грози да лежи в затвора от 1 до 3 години.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама