Полицията в София арестува телефонни измамници

09:58, 05 апр 17 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама мъже, съпричастни към телефонна измама са задържани при незабавна реакция на полицаи от Шесто РУ, съобщава пресцентърът на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР). 52-годишна жена, която се грижела за възрастен мъж в жилище в ж.к. „Овча купел”, е потърсила съдействие от полицията, след като се усъмнила, че двамата са станали жертва на телефонни измамници.

Жената обяснила пред разследващите, че на домашния телефон в дома на възрастния мъж се е обадил непознат, който се е представил, че е служител на МВР и търси съдействие за залавяне на телефонни измамници. Той успял да убеди жената и тя хвърлила през балкона наличните й 1 100 лв., за да "помогне на полицейската операция". Малко по-късно жената придружила възрастния човек до банков клон, откъдето той изтеглил 6 000 лв. и ги оставил до кошче за боклук, убеден, че подпомага полицията. 

В резултат на предприетите незабавни действия, полицаите са арестували двама мъже, в момента, когато отишли да приберат оставените пари. Установена била самоличността им - Г.М. /21 г./ от София и В.А. /55 г./ от Левски. Задържани са в Шесто РУ с полицейска мярка до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура на двамата са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 209 от НК. На Г.М. е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лв., а на В.А. - мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа, която в последствие е изменена в постоянна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама