Голям турнир събира близо 1000 малки футболисти в София

18:37, 05 апр 17 / Спорт 25 655 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Близо 1000 деца ще се съберат за футболен турнир в София. Той е организиран от „Олимпия футбол клуб" съвместно с Българска асоциация „Спорт за всички“. Турнирът ще се проведе през месец май и е по повод на Световния ден на предизвикателството.

Малките футболисти ще бъдат на възраст между 3 и 7 години. Това са деца, с които клубът работи през годината, в партньорство с детските градини и училишата на малките футболисти. Всички деца са от София. Турнирът ще се проведе в два дни, като ще се изиграят близо 70 срещи.

Отборите ще бъдат разделени по възрастови групи Най-малките от тях ще демонстрират различни футболни умения, които са научили през годината. Малко по-големите от втора група ще играят и демонстративни мачове, а в трета и четвърта група, мачовете ще имат състезателен характер и ще бъдат излъчени шампиони на отделните възрасти.

През тази година клубът е кандидатствал по проект на Столична община, но още няма яснота дали ще получи подкрепа. Идеята на собственика на отбора Иван Стоилов е да бъде подпомогнат от Столична община, като част от инициативите за „София-европейска столица на спорта за 2018 година“.

„Това е спортът в най-чист вид. Масовият спорт е много важен и заслужава да му се обръща внимание“, заяви Иван Стоилов, който е поел отговорността за организацията на турнира.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама