Започна засаждането на нови дървета покрай бул. "Цариградско шосе"

08:00, 06 апр 17 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Покрай бул."Цариградско шосе" започна засаждане на 79 нови дървета в отсечката от ул. "Александър Жендов" до ул. "Антон Чехов". Те ще бъдат от вида Кълбовиден шестил (Acer platanoides Globosum) и Червенолистна джанка /Prunus cerasifera Nigra/.

Тези дървета, освен че са много красиви, са избрани така, че да са максимално устойчиви на климатичните условия. "Със сигурност, благодарение на тях, един от основните входни булеварди ще придобие още по-зелен облик", коментира зам.-кметът по екология в Столична община Йоана Христова.

През 2017 г. в общинските горски територии, собственост на Столична община, ще бъдат залесени общо 53 дка. Те са в землищата на с. Железница, кв. "Суходол", с. Горни Богров, с. Кубратово, кв. "Челопечене", кв. "Враждебна" и с. Кривина. 

"Ежегодно залесяваме на територията на Столичната община на общински горски терени между 50 и 100 декара". Тава каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която се включи в засаждането на явори в с.Железница. "Предвиждаме също и засаждане на нови дървета на 70 улици и булеварди през годината. Голямото богатство на София са местата, в които има много и красиви дървета", добави още столичният кмет.

Във връзка с плановете на Столична Община за повишаване на озеленяването в града, до края на 2017г., предстои засаждането на общо над 600 броя дървета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама