Жителите на квартал „Красна поляна“ ще блокират ключово кръстовище

09:32, 06 апр 17 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пореден протест срещу бавното решаване на казуса с т. нар. Виетнамски общежития ще се проведе тази вечер в столичния квартал "Красна поляна". За да бъдат чути, протестиращите се готвят, в 19:00 часа, да блокират и кръстовището на булевард „Никола Мушанов” и улица „Добротич”.

Жителите на района твърдят, че са подложени на постоянен тормоз от обитателите на ромското гето и настояват за неговото премахване. Недоволните са категорични, че не искат повече да се съобразяват с престъпленията и мръсотията около домовете. Те твърдят, че въпреки обещанията, държавата не предприемала никакви мерки. Те не желаят Виетнамските общежития да съществуват повече и искат ромите да бъдат разселени по различни места. 

В началото на февруари Столичната община разруши една сграда от комплекса, след като проверка установи, че тя е опасна и не подлежи на ремонт. Последва протест от страна на ромите, които са заселили тези сгради, но след него кметът на община "Красна поляна" Иван Чакъров обясни, че ще бъдат разрушени всички блокове. 

Жителите на квартала все още са недоволни, защото от 2009 г. има предписание блоковете да бъдат съборени, защото са опасни. На тяхно място трябва да бъде построен социален център. Досега обаче са премахнати само три от 12-те сгради. Затова хората са категорични, че няма да спрат с протестите. Готови са на гражданско неподчинение и да блокират целия квартал. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама