Кметът на София: Книжният пазар ще се върне на "Славейков"

11:05, 06 апр 17 25 654 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова
С протести под прозорците на кмета на Столична община от жителите на "Младост" и спор за проекта за реконструкция на площад "Славейков", който предвижда промяна на сегашния книжен пазар, започна днешното заседание на Столичния общински съвет.
 
Съветникът от БСП Калоян Паргов прочете декларация от името на левицата и връчи на кмета Фандъкова подписка срещу затварянето на книжния пазар на емблематичния столичен площад.
 
"Няма проект за премахване на пазара за книги", отговори му Йорданка Фандъкова и добави, че е поела личен ангажимент след ремонта на Зона 2 , в която попада площадът, книжният пазар да се върне на старото си място. 
 
 
"За него има предвидено място и той ще бъде постоянен, защото е 1аст от културната среда. Но съм протов кашоните с книги там, както и против продажбата на учебници. Информирала съм директора на пазари "Запад" г-жа Бежанска, а тя - търговците. Знаете, че временно определихе площадка за търговия с книги пред хотел "Рила". Повечето търговци не са склонни да се местят и ще изчакат докато приключи ремонтът".
 
Съветничката Малина Едрева от ГЕРБ заяви от името на групата си, че те отстояват решението на конкурса площад "Славейков" да бъде едно от културните средища на града. "Става дума за целодневен, ежеседмичен пазар на книги", увери тя. 
 
 
Дненият ред на СОС днес включва 67 точки и още 9 допълнитлени. Сред най-спорните е рефендумът за "Младост", чието провеждане беше отхвърлено в комисиите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама