Днес стартира първото Европейско първенство по таекуондо в София

12:44, 06 апр 17 / Спорт 25 781 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Над 450 състезатели до 21 г. от 41 страни ще се борят за медали на Европейското първенство по таекуондо версия WTF в столичната зала “София”.

Днес ще бъде официалното откриване на първенството от 16:30 часа и състезанието ще бъде до 9 април, като входът е свободен.

Националният ни отбор включва 23-ма младежи и девойки. Никол Чорбанова вече има 2 бронзови и 1 сребърен медал на Европейски първенства и сега очакванията към нея са, че ще се бори да вземе златото.

Димитър Джорджев, Георги Стоянов, Кристиян Георгиев също са със шансове за медали.

Много високо ценена е Българската федерация по Таекуондо, стана ясно вчера от изказването на вицепрезидента на Европейския таекуондо съюз Пивос Кристу и генералния секретар Майкъл Физенцидис. Днес за събитието ще пристигне и президентът на европейската централа Сакис Прагалос.

Това е първо Европейско първенство по таекуондо в България. Демонстрация, в която ще участват състезатели по таекуондо и художествени гимнастички, ще бъде част от програмата на първия ден от Европейското първенство.

Състезателите от първенството ще бъдат снабдени с изцяло електронна екипировка, включително и каски, което ще позволи вече и ударите в главата да бъдат точкувани.

Президентът на Българската федерация по Таекуондо Слави Бинев заяви, че от българските таекуондисти можем да очакваме повече от 3 медала, от които поне един златен и така нашите да надминат резултатите, които са постигали до сега на турнири от този ранг. Той допълни още, че се надява нашите състезатели да не бъдат прекалено натоварени от очакванията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама