София ще има своя първи истински небостъргач

17:27, 06 апр 17 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинските съветници в Столичния общински съвет (СОС) дадоха днес „зелена светлина“ за изграждането на 55-етажния небостъргач "Парадайс тауър", който ще се иизвиси на височина от 220 метра и се очертава да бъде най-високата сграда в София, стана ясно на днешното заседание на общинския парламент в столицата.

Според Закона за устройство и застрояване на Столична община разрешаването на сгради над 70 метра е от компетенциите само на Столичния общински съвет.

В началото на днешното заседание общинският съветник Иво Божков от Реформаторски блок предложи тази точка да отпадне от дневния ред на съвета, но предложението му беше отхвърлено с 28 гласа "против", а 26 от съветниците в СОС подкрепиха предложението му. След това в пленарната зала беше 31 общински съветници гласуваха „за“ строежа на "Парадайс тауър.

Първият истински софийски небостъргач ще бъде изграден на ъглов парцел на ъгъла между столичния бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна" и ще бъде свързан със съседната сграда – функциониращия търговски център "Парадайс мол". 

Двете сгради са собственост на едни и същи грузинско-руски инвеститори - дружеството "Булфелд", които притежават и стоковия базар "Илиянци" в северна София.

Засега не е известно каква ще бъде бъдещата инвестиция в "Парадайс тауър".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама