С красива церемония беше открито Европейското първенство по таекуондо в София

19:08, 06 апр 17 / Спорт 25 670 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Пищна церемония беляза откриването на европейското първенство по таекуондо WTF (олимпийска версия) за юноши и девойки до 21 г. 

Стартът на турнира бе даден тържествено в столичната зала „София“ в присъствието на много официални гости, състезатели и зрители. 

За първи път нашата страна е домакин и организатор на европейско първенство по таекуондо. 

За участие пристигнаха повече от 450 спортисти, а българският отбор се състои от 23 състезатели.

Снимка: Topnovini.bg

„Радвам се, че в София е събран европейският елит на този спорт. 

Благодаря на Световната федерация по таекуондо и на Европейския таекуондо съюз за оказаното доверие към нашата федерация и към Министерството на младежта и спорта за организацията на това първенство. 

Надявам се всички участници и зрители да се насладят на интересни и оспорвани двубои, а българският отбор да ни зарадва с медали“, заяви министър Дашева в обръщението си на церемонията по откриването.

Президентът на Световната федерация по таеукондо д-р Чунг Уон Чоу и президентът на Европейския таекуондо съюз Сакис Прагалос оцениха високо добрата организация на първенството. 

Те изразиха благодарност към проф. Дашева за подкрепата, отправиха похвали и към Българската федерация по таекуондо и нейния президент Слави Бинев за усилената и добре свършена работа по домакинството. Специално обръщение към спортистите и публиката в зала „София“ направи и корейският посланик у нас Шин Бунам.

Снимка: Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама