Министър Семерджиев ще награди ромски лекари, студенти и здравни работници

08:24, 07 апр 17 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Mинистърът на здравеопазването д-р Илко Семерджиев ще отличи с грамоти млади лекари, студенти по медицина, медицински сестри, здравни медиатори и техни преподаватели, както и представители на неправителствени организации, които провеждат младежки, менторски, стипендиантски програми за подкрепа развитието на младежи и студенти от ромски произход. Това съобщиха от правителствената информационна служба. 

Събитието ще се състои в Министерския съвет, a поводът е Международният ден на ромите, който ще се съчетае с отбелязване Деня на здравния работник.

До момента в страната са подпомогнати около 250 студента от специалностите медицина, дентална медицина, фармация, управление на здравните грижи, трудова медицина и работоспособност, както и лаборанти, медицински сестри, акушерки, рехабилитатори, помощник-фармацевти и други медицински специалности, изучаващи се в медицинските университети в страната. 

Вече има завършили и практикуващи медицински специалисти, както и здравни медиатори. Броят на здравните медиатори всяка година расте, като за тази година от държавния бюджет са отделени средства за 215 медиатори в 115 общини. Наставници са преподаватели от Медицинските университети в София, Плевен, Варна и филиала във Враца. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама