Млади ентусиасти направиха днес София по-зелена

12:07, 08 апр 17 25 1096 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

Днес млади ентусиасти посадиха 20 дръвчета в парк "Военна Академия". Главните виновници за това са младежите от Ротаракт клуб - София, които искат да подобрят условията в столицата. За целта днес, заедно с екипа на Topnovini.bg, бяха посадени 10 брези, 5 липи, 5 сребристи смърча. Паралелно с това още 70 дръвчета бяха засадени и в столичния "Южен парк".

Тази сутрин дори се събраха много повече ентусиасти на зелената идея, отколкото самите организатори очакваха. Причината бе, че днес се включиха и хора, които са извън организацията, но активно подкрепят идеята за по-зелена България. Заредени с много настроение, младите хора изровиха 20-те дупки, в които в последствие бяха заседени дръвчетата. След това всеки с гордост си направи снимка с дръвчето, което бе засял.

Това е шестото издание на Green Week Project. Целта е подобряването на условията на живот в градска среда и възстановяване, и поддържане на парковите пространства. За това, за поредна година, инициативата обедини клубове на младежката програма на Ротари Интернешънъл в цялата страна. 

 

Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев дава начало на зелената идея през 2012 година, когато съвместно с други 3 клуба от София засаждат 4 брези в столична градина. Постепенно инициативата набира скорост и в момента проектът вече е обхванал всички Ротаракт клубове на територията на страната, като всяка година се засаждат все повече и повече дървета.

Очаквайте и интервю с най-ентусиазираните младежи от Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама