Бъдещите журналисти пишат по темата "Лесни пари" 

10:51, 09 апр 17 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В 272-ра аудитория на Софийския университет „Св. Климент Охридски” започна писменият изпит по журналистика. Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 427.

Виляна Панталеева от гр. София изтегли темата „Лесни пари”, по която ще пишат кандидат-студентите. Бяха изтеглени и още две контролни теми: „Пътят на Европа” и „Победи и загуби”.

Заместник-ректорът на Софийският университет проф. Ренета Божанкова пожела на кандидатите да работят съсредоточено, но и с настроение, за да покажат всичко, което знаят. Тя ги призова да дадат възможност на знанията, разума и чувствата да се проявят, защото е убедена, че днес са дошли, за да победят в този конкурс и да станат студенти в Софийския университет.

Председателят на изпитната комисия доц. Ефрем Ефремов изрази убеждението си, че кандидатите ще бъдат прекрасните цветя в букета на Факултета по журналистика и масова комуникация, на голяма част от които на 1-ви октомври 2017 г. ще връчи студентските книжки.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен писмен и устен изпит, са: „Журналистика”, „Връзки с обществеността” и „Книгоиздаване”.

В 9.00 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика започна и конкурсният изпит за новата специалност „Музикални медийни технологии и тонрежисура“. Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 13.

Изпитът се провежда под формата на събеседване, на което кандидат-студентите представят портфолио с медийни реализации в един от посочените по-долу варианти и предоставени на стандартен звуконосител или личен лаптоп: аранжименти; звукозаписни проекти; рекламни клипове; ремикси и други. По време на събеседването се дискутира начинът на изработка, концепцията и изпълнението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама