Над 2100 подписа са събрани срещу строеж на небостъргач в София 

13:26, 09 апр 17 25 673 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 2100 подписа са събрани в петиция против строежа на 215-метров небостъргач до мол Парадайс в София.Това става ясно от страницата, на която тече петиция срещу строежа на огромната сграда. А повод за протестната подписка е решението на Столичния общински съвет от 6 април 2017 година. Тогава общинарите разрешиха строителството на небостъргача, който ще се намира до мол "Парадайз Център" на бул. "Черни връх" в столицата.  

Авторите на петицията призовават областния управител на София и столичният кмет да върнат решението за преразглеждане от Столичния общински съвет, който да отмени решението си и да гласува в полза на обществения интерес.

Притеснителното е, че високата сграда ще закрие гледката към Витоша и ще влоши допълнително трафика по бул. "Черни връх", мотивират несъгласието си хората.

Само преди няколко дни световноизвестните архитекти препоръчаха да не се строят високи сгради южно от центъра, за да не се закрива гледката към Витоша. Според тях закриването на гледката към планината влошава качеството на публичните пространства. Само седмица след тяхната визита за визията за София, Общинският съвет погази техните препоръки и позволи това строителство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама