Трима журналисти бяха наградени по време на акция по залесяване

15:06, 09 апр 17 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

„Залесяването се е превърнало в символ на Седмицата на гората. Първият ден на залесяването е учреден преди 92 години. С доброволния труд на стотици хора са извършвани мащабни залесявания в различните кътчета на България. На мястото на ерозираните планински склонове и на унищожените от порои земи българските лесовъди създават 18 млн. дка нови гори“, Това каза проф. д-р Иван Палигоров - зам.-министър на земеделието и храните пред журналисти по време на акция по залесяването, предаде сайтът на Изпълнителна агенция по горите.  

„Много се радвам, че тук има колеги и наши партньори от други институции и организации, защото всичко, което постигаме, е с общи усилия."

С тези думи проф. Палигоров връчи станалите вече традиционни награди на служители от служба Жандармерия, Пожарна и Полиция за съвместна работа при опазване на горските територии.

Инж. Григор Гогов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ), връчи специалните журналистически награди:

„Искам да благодаря и на хората, които правят достояние на обществеността това, което се случва в горите, за обективното отразяване на проблемите и темите в горския отрасъл и да им връча специалните журналистически награди“, подчерта той.

Александра Гинева, журналист от Дарик радио получи награда за „За обективно и професионално отразяване на събития и теми от горския сектор”.

Данаил Андреев, журналист от Агро ТВ - за „За обективно и своевременно отразяване на проблемите и постиженията в горския сектор“.

Специална награда на Югозападно държавно предприятие – връчи инж. Дамян Дамянов, директор на предприятието. Тя бе присъдена на Цветелина Атанасова, журналистка от БНТ, за „За обективно и професионално отразяване" на събития и теми, свързани с контрол и опазване на горските територии на Югозападно държавно предприятие.

Горски служители, представители на партньорски организации, журналисти и студенти залесяваха край Държавно ловно стопанство (ДЛС) „Витошко – Студена“. Залесяването е традиционно и е част от поредицата събития в рамките на Седмицата на гората 2017 г. (3-10 април).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама