"Локомотив" с убедителна домакинска победа срещу "Хитрино"

09:49, 10 апр 17 25 851 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русенските локомотивци намериха сили, въпреки тъгата си заради смъртта на доскорошния им старши треньор Борислав Богомилов, и мъжки се пребориха за класически успех срещу „Хитрино“ в среща от XXV–ия кръг на Североизточната трета лига, съобщават от клуба.

„Железничарите“ излязоха на терена на стадион „Дунав“ със специални фланелки в памет легендата на русенския футбол. Техническият директор Калоян Георгиев, капитанът Живко Парашкевов и халфът Борислав Караиванов се качиха на трибуните, където се намираше Дени, дъщерята на Богомилов. Те й поднесоха съболезнования от името на клуба. Тя получи и фланелка с лика на баща си с надпис: „Завинаги един от нас!“

Последва минута мълчание в памет на бившия футболист, капитан и треньор на русенските „Дунав“ и „Локомотив“, през която всички на стадиона станаха на крака.

Трагичната загуба в лагера на „железничарите“ явно беше довела до пределна мотивация в редиците им, защото те доминираха в мача до самия му край. С остра игра в нападателен стил, демонстрирайки по възможно най-добър начин несломимия локомотивски дух, „червено-черните“ стигнаха лесно до крайния успех. След редица пропуски, най-вече при центрирания пред вратата, пазена от Якубов, русенци съумяха да открият резултата.

 

Това стана в типичния стил „а ла Богомилов“. Мартин Иванов се разписа майсторски директно от пряк свободен удар в 38-ата минута и напомни на по-възрастните зрители за шедьоврите, които „рисуваше“ на терена преди години русенската легенда. Под аплодисментите на публиката Иванов недвусмислено показа, че посвещава гола на своя доскорошен наставник.

Откриването на резултата импулсира допълнително „железничарите“ и вторият гол не закъсня. В солова акция Динко Станчев надбяга защитата на „Хитрино“ и сам срещу вратаря Якубов не сгреши за 2:0. Той също демонстрира по подобаващ начин почитта си към паметта на Борислав Богомилов след гола.

След почивката, отново чрез Станчев, „червено-черните“ стигнаха до 3:0, при който резултат завърши мача.

С тази победа Локомотив (Русе) изпълни предварително поставената цел и се класира в „първата седмица“ за плейофите след редовния сезон. Така пред „железничарите“ се открива възможността да изиграят повече смислени мачове до края на първенството.

В последния кръг от първата фаза в сряда, 12 април, локомотивци ще гостуват в Тервел на местния „Септември ’98“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама