Тереза Маринова: Турнирът за най-малките атлети в София не е просто едно състезание

17:13, 10 апр 17 / Спорт 25 716 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Олимпийската шампионка в тройния скок от Олимпиадата в Сидни Тереза Маринова отново организира празник за най-малките атлети в София.

Осмото издание на надпреварата за деца „Тереза Маринова и приятели” ще бъде на 20 май на стадиона на НСА „Васил Левски”. Репортер на Topnovini.bg се свърза с Тереза Маринова, която разкри интересни подробности около турнира.

Иновациите в турнира са свързани с внедряването на нови дисциплини, а освен това децата ще имат право да участват в повече състезания. Някои от възрастовите групи вече ще имат възможност да участват на 3 дисциплини плюс щафета, каза Маринова.

„На мнение съм, че трябва да се работи именно в тази посока. Все пак това се прави с уточнението, че надпреварата е еднодневна. Целта е децата да имат по-голяма възможност да участват и да печелят награди.“

Наградите ще се дават от 1 до 3 място в отделните дисциплини. Идеята е да има отличие и за най-добре представилия се отбор, който да получи уреди за подпомагане на тренировките и подготовката му. Такива помощни средства са медицински топки, щафетни палки, конуси и всички други неща, които биха спомогнали работния процес.

„В крайна сметка не всеки може да си позволи такива съоръжения, с които да подпомогне тренировките си и да ги разнообрази. За децата е много важно разнообразието, за да се запази интересът към спорта. През тази година ще се опитаме да покажем какво означава турнирът „Тереза Маринова и приятели“, защото то не е просто едно състезание“.

Стартовете ще бъдат за момчета и момичета от 6 г. до 12 г., като разпределението на възрастовите групи дава възможност на реална изява на децата.

За поредна година за организацията на събитието ще помогнат Столична община и кметът Йорданка Фандъкова, като част от кампанията „София - европейска столица на спорта 2018“.

Заявки се приемат до няколко дни преди състезанието на [email protected]. Маринова уточни, че дори и този срок да бъде пропуснат, нито едно дете няма да бъде върнато и ще бъде допуснато до участие.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама