Три сгради в столичния район „Кремиковци“ минават на геотермална енергия

19:20, 10 апр 17 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столична община започва реализацията на проект за изграждане на системи за възобновяема енергия в три обществени сгради, намиращи се в столичния район „Кремиковци“, съобщиха от пресцентъра на общината.

Проектът е на стойност 134 867 евро, като средствата ще се инвестират в изграждането на нови термопомпeни системи, използващи неизчерпаемата топлинна енергия на земята и щадящи околната среда.

Целта е смяна на горивната база, за да се намалят емисиите парникови газове и да се увеличи делът на енергията от възобновяеми източници, като по този начин ще се намалят и разходите по поддръжката и експлоатацията на трите общински сгради.

Едната от сградите е детската градина "Шарена дъга" в столичния кв.“Враждебна“, а другите две са административната сграда и сградата за кучета на приюта за безстопанствени кучета в кв.“Сеславци“.

Досега детската градина се е отоплявала с котел на нафта, а двете сгради на приюта в кв.“Сеславци“ се отопляват на котли с ток и климатици, което също е доста скъпо и неефективно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама