Откриха Световното първенство по хокей на лед в София със семпла церемония

10:56, 11 апр 17 / Спорт 25 585 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Световното първенство по хокей на лед (III дивизия) беше открито от представителя на Международната федерация Кимо Ленонен. Председателят на Българската федерация по хокей на лед Мартин Миланов от своя страна приветства участниците - Хонконг, Китайско Тайпе, ЮАР, Люксембург, ОАЕ, Грузия и България.

Снимка: Министерство на Младежта и спорта

Министърът на спорта професор Дашева също участва в церемонията по откриването на шампионата. В официалното си приветствие тя заяви:

“Радостна съм, че София е домакин на това първенство. Очаквам интересни мачове и се надявам нашият отбор да се представи по най-добрия начин в конкуренцията на чуждестранните състави. Благодаря на организаторите и на зрителите, защото зимните спортове имат нужда от подкрепа - догодина ни предстои олимпиада.”

Снимка: Министерство на Младежта и спорта

Тя се срещна с българските хокеисти в съблекалнята на Зимния дворец и им пожела успех преди първия им мач срещу Китайско Тайпе от световното първенство. Националните състезатели посрещнаха ентусиазирано проф. Дашева и заявиха амбициите си да спечелят турнира.

Снимка: Министерство на Младежта и спорта

На церемонията по откриването беше поканен националният отбор при единственото участие на България в олимпийски турнир. Ветераните от игрите в Инсбрук през 1976 г. получиха специални фланелки с имената си. Това са реплики на екипа, с който са играли на олимпиадата. Министър Дашева поздрави лично всеки от тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама