Столичен съветник иска да се отмени решението за строеж на небостъргач

16:45, 11 апр 17 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинският съветник Войслав Тодоров настоява да се преразгледа и отмени решението на Столичния общински съвет за строежа на 215-метров небостъргач „Парадайс тауър“ в  кв. "Лозенец", съобщи той до медиите.

Общинарите одобриха изграждането му на последното си заседание на 6 април.

Тодоров призова кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и областния управител Диана Тонова да върнат решението за ново разглеждане в СОС и настоява то да бъде отменено. 

В мотивите на писмото си той заявява, че решението е „нецелесъобразно и е взето в нарушение на редица законови норми”. Общинският съветник призова гражданите, които са против строежа на 55-етажната офис сграда в ж.к. „Лозенец”, да изразят позицията си с писмо до съответните власти. 

За няколко дни над 3200 граждани са се включили в инициираната от Тодоров подписка против изграждането на 215- метровия небостъргач до мол „Парадайс“, който ще закрие гледката на квартала към Витоша и ще затрудни трафика по бул.„Черни връх“.

Само седмица преди да бъде гласувано решението за строежа, датските архитекти от екипа на Ян Геел, поканени специално от Столична община да изготвят визията за София,  изразиха притеснения от строежа на небостъргачи и високи сгради южно от центъра на града, които скриват Витоша и влошават публичните пространства.

Тодоров допълни, че ако кметът на София или областният управител не отменят скандалното решение, заинтересованите лица и собствениците на терени в съседство могат да обжалват решението в съда.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама