Лукарски завещава, Седларски одобрява договор за ПР на стойност над половин милион лева

09:14, 12 апр 17 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служебният министър на икономиката Теодор Седларски се оказва рекордьор от служебния кабинет по размер на разпределение на европейски средства за публичност и информация, предава БГНЕС.

На 14 март 2017 г. Седларски подписва договор за „Организиране и провеждане на информационни събития, свързани с дейността на Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност 2014-2020”, става ясно от регулярната информация за разпределение на европейските средства за публичност и реклама, която Централното координационно звено на МС разпространява. Стойността на договора е 528 486 лв., с ДДС. Средствата са от европейските фондове.

Процедурата по избор за осигуряването на ПР-услуги е стартирана още през октомври 2016 г., а на 23 януари 2017 г., в последните му дни като министър на икономиката Божидар Лукарски подписва решението, с което за победител е избран консорциум „Травел общество”, в който влизат Фондация „Общество на познанието” и туристическа агенция „Фън Травел”. Срещу сумата от над половин милион лева, изпълнителят ще трябва да организира публични събития, пресконференции, ТВ и радио-репортажи, публикации в печата и в интернет сайтове за популяризиране на дейностите по европейската програма за иновации и конкурентноспособност.

Извън почти рекордния във финансово измерение договор, подписан от служебния икономически министър, останалите членове на кабинета „Герджиков” нямат сключени договори за информация и публичност. С едно изключение – на 21 февруари Министерство на образованието и науката е сключило договор на 9000 лв. за осигуряване на туроператорски услуги. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама