Стойчо Младенов навръх юбилея си: Някои хора в ЦСКА не искаха титлата!

15:12, 12 апр 17 / Спорт 25 563 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Днес една от великите фигури в българския футбол Стойчо Младенов навършва 60 години. Екзекутора на Ливърпул коментира в интервю за „Меридиан Мач” бляскавите моменти от кариерата си като играч и треньор. Той направи разкритие, за което само се шушука, но никой не казва гласно.

На въпрос защо не счита загубената титла от Лудогорец във финала на сезона за разочарование, Младенов заяви:

“Тогава нещата бяха предопределени в полза на един отбор. Колкото и да ритахме срещу ръжена, нямаше как да променим ситуацията. Невъзможно бе, когато дори някои хора в клуба не искаха титлата.”

Запитан за най-големият си възход, Стойчо Младенов определи кариерата си в националния отбор. По конкретно той се спря на квалификацията за световното през 1986 година с ГДР, когато вкара победното попадение за отбора.

По отношение на ЦСКА, за Младенов е по-трудно да степенува нещата, защото по негово мнение става въпрос за отбор, надскочил нивото на първенството.

“Кажете ми, ще има ли някога друг български отбор, който в една година да отстрани шампионите на Англия и Испания и да поведе с 3:0 на шампиона на Германия - Байерн?! Дано има, но не ми се вярва. От моя гледна точка поставям на върха два мача - победата над Ливърпул с 2:0 и над Байерн с 4:3, заяви Младенов.

Що се отнася до треньорските си успехи, Стойчо Младенов постави най-високо титлите с ЦСКА и спечелването на Купата на персийския залив с Ал Ахли.

“За двете титли с ЦСКА е ясно, че присъстват там. При първата е важно, че се преборихме с един силен “Левски”, който бе установил трайна доминация, а ние я пресякохме по категоричен начин. При втората титла пък почнахме буквално от нулата, събрах почти цял нов отбор и финиширахме с рекордните 16 точки пред “Левски”, спомня си треньорът.

Той не подмина и темата с разочарованията си, които обясни с обстоятелствата около националния отбор и ЦСКА.

“Срещу Чехия вие бяхте съвсем близо до отбора, следяхте процесите и знаете, че отидохме като аутсайдери в този мач. Когато поех отбора, трябваше да взема тежкото решение с подмладяването и едва ли някой е очаквал, че два мача преди края ще бъдем първи в групата.

В ЦСКА пък винаги отивах тогава, когато отборът беше на дъното, в нищото и трябваше да започвам от нулата. Трудно се събираше отбор, камо ли да има успехи. През 2008 година имахме страхотен обигран тим, който щеше да се представи много силно, но тогава държавата се намеси и ни взеха лиценза. Преди това бяхме съвсем близо и до отстраняването на Блекбърн и на Торпедо, и на Тулуза.”

Младенов е на мнение, че отпадането от Тулуза е било нормално събитие в подобен турнир, но ако има недовършена работа в ЦСКА, тя е именно в евротурнирите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама