Правят паркинг за коли върху трамвайна линия в "Надежда"

15:51, 12 апр 17 25 1993 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Бившето трамвайно трасе по столичните улици „Христо Силянов“ и „Царевец“ в столичния кв. „Надежда“ ще бъде демонтирано и там ще бъде изграден паркинг. 

Това става ясно от обявената от кмета на район „Надежда“ инж. Димитър Димов поръчка избор на изпълнители за строително-монтажни дейности, показа справка на Topnovini.bg в регистъра на обществените поръчки.

Освен премахване и извозване на съществуващото трамвайни релси и траверси и изграждането на паркинг за автомобили, заради новия паркинг ще бъде изградено и улично осветление. 

Прогнозната стойност на цялата поръчка е 1 945 400 лева без ДДС, като само за премахване на старите релси и построяване на паркинг са предвидени 1 625 000 лева. За изграждане на уличното осветление са планирани 260 000 лева. За строителния надзор и инвеститорския контрол ще бъдат платени по 30 200 лева. 

Ремонтът включва и монтаж на нов стълб на светофарна уредба, тъй като сега светофарът е върху стълб от контактната мрежа на трамвайното трасе, който при реконструкцията попада в уличното платно.  

Според обявата на район ''Надежда“ ще бъдат осигурени 157 паркоместа, от които 7 броя или 4,4% от тях - за инвалиди.

Оферти по обществената поръчка ще се събират до 9 май.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама