Полицаи от СДВР задържаха избягал рецидивист

16:32, 12 апр 17 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След успешно проведена вчера полицейска операция на служители от СДВР, под ръководството на Софийска районна прокуратура, в букмейкърски пункт на „Еврофутбол“ в столичния квартал „Красно село“, е бил задържан избягалия преди година от затвора в кв.Казичене затворник-рецидивист Данчо Стоянов, съобщиха от пресцентъра на столичната полиция.

Днес - 12.04.2017 г., задържаното лице е конвоирано обратно в затвора в кв.Казичене, където ще изтърпи остатъчната си присъда от 4 години и два дни.

Предвид обаче на обстоятелството, че избягалият затворник Данчо Стоянов е многократно осъждан, както и и обстоятелството, че той е извършил след бягството си от затвора поредица от грабежи на територията на столицата, които са извършени от него в условията на опасен рецидив, предстои изпращане на част от досъдебните производства в Софийска градска прокуратура (СГП), която ще продължи работата по осъществяване на надзор върху разследването и прецизиране на правната квалификация на престъпните деяния, извършени от Данчо Стоянов.

Софийска районна прокуратура от своя страна продължава разследването за извършено от Данчо Стоянов престъпление по чл. 297, ал.1 от НК (по отношение на бягството му от затвора), като предстои повдигане на обвинение по този текст от Наказателния кодекс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама