Министър Дашева: Готови сме с документите за стадион "Българска армия"

18:39, 13 апр 17 / Спорт 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служебният спортен министър проф. Даниела Дашева коментира темата ЦСКА и предстоящия търг за активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД и концесията на стадион "Българска Армия".

"Ще се опитаме напрежението около търга между двата клуба да не се отрази на конкурса за стадиона и базите на ЦСКА. Ние изчакваме да преминат емоциите около емблемата, тъй като смятаме да проведем един изключително прозрачен конкурс за отдаване на "Българска армия" и Панчарево. Тези бази трябва да се използват по предназначение - за футбол”, заяви тя.

„Разбира се, ще търсим и инвестиции, защото тяхното състояние се подобрява, но не е такова, каквото трябва да бъде. Имаме готовност с административните документи за провеждане на конкурса за базите на ЦСКА, но изчакваме развитие с емблемата.

На мнение съм, че тя е символът на ЦСКА, трябва да има някакво значение. Не знам дали ще даде предимство, но все пак това е история. Ние трябва да уважаваме историята, ако искаме да изградим бъдещето на ЦСКА.

Ние сме готови за провеждането на търга за базите. След апортирането земята е такава, каквато би трябвало да бъде. Получили сме необходимите административни документи", допълни Дашева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама