БДЖ пак продава билети за правостоящи за Великден

11:30, 14 апр 17 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БДЖ  от години прилага едни и същи похвати за обслужване на все по-малкото си клиенти най-вече по големите празници. Първо се хвали, че ще пусне допълнителни вагони по най-натоварените направления, а след това на гишетата на Централна гара касиерките предлагат  билети за правостоящи.

„Отидох в четвъртък следобед да си купя билет за следващия ден – петък, и поисках билет за влака за Плевен в 10.00 часа. Казаха ми, че могат да ми дадат билет само за правостоящ. Билет без място за сядане ми предложиха и за следващите влакове през деня в същата посока”, разказа за Topnovini.bg наш читател.

Припомняме, че само преди два от БДЖ -  Пътнически превози увериха и успокоиха  хората, че ако пътуват с влак за Великденските празници, пътуването им ще бъде спокойно и удобно. Железницата щяла да осигури допълнителни 13 800 места, като закачи повече вагони в композициите  по най-натоварените маршрути  - София-Варна, София-Русе, София-Пловдив и др.

В наредбата за железопътен превоз на пътници никъде не се говори за „правостоящи”.  Няма обаче и правило всеки закупен билет да се продава със запазено място. Така Железницата си измива ръцете.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама