Паднало осветително тяло потроши пътнически автобус в тунела „Витиня“

16:25, 14 апр 17 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Част от конструкцията на осветителните тела в тунела "Витиня" са се срутили днес следобед върху пътнически автобус, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Автобусът е собственост на фирма „Юнион-Ивкони, като за щастие няма пострадали пътници, а само материални щети по транспортното средство

Автобусът е бил преместен, но на място в момента се извършват огледи от полицията, като са се образували километрични задръствания в този участък.

Припомняме, че за пореден път се срутва част от конструкцията на осветителните тела в тунел на същата магистрала „Хемус“.

На 5 февруари т.г. една жена загина на място при тежък пътен инцидент на автомагистрала “Хемус“, предизвикан от паднал осветителен елемент в тунел „Ечемишка“ в тръбата в посока София. Елементът падна върху движещ се в тунела автомобил. Шофьорът на автомобила, в който се вози и починалата жена, пострада тежко. От Агенция „Пътна инфраструктура“ обясниха, че падналата осветителна греда е в неремонтираната тръба в тунел „Ечемишка”, което е довело до пътния инцидент в съоръжението. 

От АПИ уточниха, че първоначалните оценки сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама